Bli företagare

De finns många olika sätt att tjäna pengar nu för tiden. Förr var de inte så många alternativ. Man började på den lokala affären eller industrin. De som föddes i en vanlig arbetarfamilj hade oftast inte kapitalet till att starta ett eget företag. Nu har situationen ändrats och vem som helst kan starta sitt eget företag. De krävs så klart mycket pengar fortfarande för att öppna sin egna fabrik, affär och liknande verksamheter där stora investeringar krävs. Men de finns annorlunda sätt att tjäna pengar där ingen ekonomisk insats krävs. De som istället krävs och investeras är tid.

De finns egentligen tre sätt att tjäna pengar på idag som inte kräver någon start kostnad. I detta inlägg berättar vi just om tre olika personer som har valt denna väg.

Anders Svensson, författare

Anders skrev sin första bok för 15 år sedan. Första boken var svår att få ut i bokaffärer. De vill oftast bara köpa in böcker från kända författare och från riktiga förlag. Men Anders gav sig inte. Han åkte runt i landet och mötte nästan varenda bokaffärer. De var inte många som tog in hans bok men några gjorde det. I dessa affärer blev hans bok en succé och sålde slut. De spred sig till andra butiker och plötsligt hade han istället problem med att trycka tillräckligt många böcker.

Emil Beck, datautvecklare

Emil startade sin första hemsida för bara något år sedan. Han startade låna4000.nu som har fokus på sms-lån på just summan 4000 kr. Han tyckte själv att de saknades en dedikerad hemsida för att få låna 4000 kr. De tog lång tid innan människor hitta till hans sajt. Men efter mycket slit har han dagligen flera besök.

Elina Andersson, föreläsarebli-foretagare

Elina tyckte som liten alltid om att förläsa i klassen om olika ämnen hon lärt sig. Hon ville inte börja jobba på den lokala ICA butiken som sina kompisar. Hon ville starta ett eget företag och bestämma över sin egen tid. Hon bestämde sig därför att börja föreläsa om personlig utveckling. Det var hårt i början och få som ville köpa in föreläsningar. Hon bestämde sig därför för att föreläsa gratis i ett halvår för att göra sig ett namn. Efter detta halvår måste hon tacka nej till betalande föreläsningar. Hon har verkligen hittat sin grej.

Sammanfattning

De finns så många olika ideér man kan ha i ett företag. De kan vara allt från föreläsning, till hemsida eller skriva en bok. Man kan också göra en youtube succé och tjäna massa pengar. Men de viktigaste av allt är att de man gör är kul. Och så gäller de att kämpa och inte ge upp. Lycka till med ditt företag!