“Rich Dad, Poor Dad” – en ögonöppnare

robert-kiyosaki“Rich Dad, Poor Dad”, av Robert Kiyosaki, är en bok som blivit känd världen över – med både hyllningar och kritikers ögon riktade mot sig.

Känsligt ämne

En av anledningarna till att denna bok blivit så omåttligt populär är författarens sätt att vända tvärt på dina tankar kring pengar och rikedom. Kiyosaki har utformat denna bok direkt riktad mot “den lilla människan” – i detta fall de vanliga småspararna. Boken erbjuder kunskap och information som de mer förmögna gärna ser inte når ut till låg- och mellanklassen, då de tjänar sina stora pengar på just dessa småsparare. Detta är en av många anledningar till varför “Rich Dad, Poor Dad” inte lämnar någon oberörd.

Författaren

Robert Kiyosaki valde att referera titeln på sin bok till sin egen uppväxt, där “Rich Dad” symboliserade hans väns rika far, och “Poor Dad”, föreställde hans egen. Boken är skriven ur ett gripande och personligt perspektiv och berättar om hur författaren blivit hotad och förföljd för hur han valt att berätta om de banor han själv tidigt lärde sig tänka i.

Dessa banor som senare skulle göra honom framgångsrik, kvicktänkt ur en ekonomisk aspekt, och en riktig fena på att hantera bland annat fonder och aktier.

Konkreta exempel och steg-för-steg

“Rich Dad, Poor Dad” är en bok som erbjuder tydliga och genomförbara exempel på hur du själv kan styra upp ditt sätt att tänka kring pengar, och därmed lyckas kamma hem många av de fördelar som rika människor har. Utan att avslöja för mycket om boken kan man kort och gott säga att nyckeln till detta nytänkande är att hela vårt samhälle är en stor spelplan – och du som individ måste lära dig spelreglerna för att åstadkomma det du vill. I denna bok hittar du både illustrationer och tydliga steg-för-steg exempel, för att göra innehållet så lätt att förstå som möjligt.

Du kan glömma allt du tidigare lärt dig om pengar – den här boken ställer nämligen allt på sin spets!

Vill du ha denna omtalade bok i din ägo kan du klicka här för att beställa den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *