Så här kan alla svenskar bli miljonärer

En grundläggande och lättläst bok för den som vill bli bättre på att ta hand om pengar är “Så här kan alla svenskar bli miljonärer” av Per H Börjesson. Det är faktiskt möjligt för de flesta människor i Sverige att, även med en relativt låg inkomst, bli miljonärer genom tålamod, disciplin och smart sparande.

Om författaren

per-h-borjessonPer H Börjesson är VD och den största ägaren i investmentbolaget Spiltan, som bland annat förvaltar ett antal framgångsrika fonder i egen regi. Han brinner för sparande och ekonomi och har förutom ovan nämnda bok gett ut ett antal böcker om pension och pensionssparande.

Innehåll i boken

Boken “Så här kan alla svenskar bli miljonärer” tar på ett pedagogiskt sätt upp olika sparformer och privatekonomiska frågor. Grundläggande tips i boken är att alltid se till att ha högre inkomster än utgifter, samt att ständigt spara 10 % av inkomsten långsiktigt till sig själv först, innan man börjar spendera pengar. Sparandet ska inte tas ut på mycket länge utan växa med den s.k. Ränta-på-ränta-effekten. Genom denna effekt kan faktiskt de flesta bli miljonärer på sikt, matematiken är enkel och tydlig.

Vikten av att välja aktier och aktiefonder med låga avgifter tas också upp. Läsaren uppmuntras att själv bli påläst och framförallt vara skeptisk till rådgivare och komplicerade ekonomiska produkter. Ett vettigt sparande är inte särskilt svårt om man bara läser på en aning och undviker produkter och tjänster med höga avgifter, som med tiden gröper ut stora summor ur ens sparande.

En bok för alla?

Boken “Så här kan alla svenskar bli miljonärer” handlar om sparande och investeringar. Der är inte en bok med konkreta spartips som att göra matlådor eller cykla till jobbet. Fokus är istället på att välja rätt investeringar och hantering av de pengar man kan spara undan. Konkreta och enkla räkneexempel i boken visar att det är möjligt att bli miljonär, vilket är riktigt uppmuntrande för en läsare som tänkt att ta tag i sparandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *