Vägen till din första miljon

first-millionDe flesta människor drömmer troligtvis om att ha mycket pengar för att kunna skapa en bra framtid. Man blir kanske inte så mycket lyckligare av mer pengar, men visst underlättar det i levnadsstandarden. Det finns många möjligheter att få pengar att jobba åt en, och man kan skapa en egen “pengamaskin”. Hur man kan göra detta beskrivs på ett bra och lättförståeligt sätt i boken “Vägen till din första miljon” av Tobias Schildfat.

Om författaren

Tobias Schildfat är utbildad civilekonom från Lund och har bland annat arbetat på Handelsbanken som aktiemäklare. Han började spara i aktier redan som tonåring, och han förstod tidigt hur man skapar en egen “pengamaskin” genom att låta pengarna jobba genom ränta-på-ränta och olika typer av avkastning på passiva inkomster.

Boken “Vägen till din första miljon”

I boken “Vägen till din första miljon” får man veta vad begreppet “pengamaskin” egentligen innebär. Det är egentligen precis som det låter; något som skapar pengar av sig själv genom avkastning från olika former av investeringar. För att starta och bygga på sin pengamaskin behövs byggstenar, i form av investeringar som man kan samla ihop på olika sätt. Bland annat förklaras det hur man kan spara i fonder och aktier. Det förklaras även hur man kan få in pengar i form av passiva inkomster på andra sätt, t.ex. genom kloka fastighetsinvesteringar som dock kräver en stor arbetsinsats.

Tydlig inspiration och filosofi

Författaren Tobias Schildfat är inte först, och absolut inte ensam om att beskriva filosofi och tankesätt kring rikedom genom ökande passiva inkomster, men boken är mycket tydlig och inspirerande för vanliga småsparare som vill uppnå ett friare liv tack vare ekonomisk trygghet. Boken kan läsas utan förkunskaper, men det blir ännu lättare att förstå om man känner till en aning om fonder, aktier och investeringar innan man börjar läsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *